Show simple item record

Food security and nutrition

dc.contributor.authorFlores Céspedes, José
dc.contributor.authorGomero Gomero, Max
dc.contributor.authorBorda Pérez Albela, Gonzalo
dc.contributor.authorCáceres Delgado, Pedro A.
dc.date.issued2019-07-28
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14546/239
dc.description.abstractEn el artículo se hace una revisión de diferentes documentos de la FAO Organización de lasNaciones Unidas donde se aborda la seguridad alimentaria y la educación para la nutriciónenfocado en el mundo, Latinoamérica y especialmente a nuestro país.También se analizan la propuesta de cambios y esquemas para mejorar la seguridad alimentariay la nutrición por las Naciones Unidas. En esta parte, se muestra los trabajos y avancesproducto del esfuerzo del Estado Peruano por dar una orientación y criterios de solución a laproblemática generada en estos asuntos.Finalmente, se analiza cómo la ética se hace presente en la problemática de la seguridadalimentaria y la nutrición desde el enfoque de diversos actores, y qué acciones y posturasbasadas en la ética deben ser las más idóneas en una realidad relacionada a estos temas queno deja de ser muy compleja.es_PE
dc.description.abstractIn this article, a review is made of different documents of the FAO Organization of the UnitedNations which addresses food security and education for nutrition focused on the world, LatinAmerica and especially our country.Also, it studies the proposal for changes and schemes to improve food security and nutritionby the United Nations. In this part, it shows the works and advances product of the effort ofthe Peruvian State to give an orientation and criteria of solution to the problematic generatedin these subjects.Finally, it is analyzed how ethics becomes present in the problem of food security and nutritionfrom the approach of diverse actors, and what actions and positions based on ethics shouldbe the most suitable in a reality related to these issues that do not It stops being very complex.es_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Le Cordon Bleues_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_PE
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/es_PE
dc.subjectSeguridad alimentariaes_PE
dc.subjectnutriciónes_PE
dc.subjectconflictoes_PE
dc.subjectactoreses_PE
dc.subjectéticaes_PE
dc.subjectFood securityes_PE
dc.subjectnutritiones_PE
dc.subjectconflictes_PE
dc.subjectactorses_PE
dc.subjectethicales_PE
dc.titleLa seguridad alimentaria y la nutriciónes_PE
dc.titleFood security and nutritiones_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_PE
dc.subject.ocdeAlimentos y bebidases_PE
dc.subject.ocdeNegocios, Administraciónes_PE
dc.subject.ocdeNutrición, Dietéticaes_PE
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.36955/RIULCB.2018v5n2.009
dc.publisher.countryPEes_PE


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess